Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-05@18:22:13 GMT

استاد فرشچیان احیاگر هنر اصیل ایرانی است

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۱۹۹۸۹۵

استاد فرشچیان احیاگر هنر اصیل ایرانی است

به گزارش خبرگزاری تقریب، به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، علی اکبر ولایتی رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم افتتاح دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان ضمن اشاره به جایگاه استاد فرشچیان، روند تأسیس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان در دانشگاه آزاد اسلامی را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: این موضوع در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد و ما در دانشگاه آزاد اسلامی داوطلب شدیم که برای راه اندازی این دانشگاه اقدام نماییم و تلاش خود را به کار ببندیم تا دانشگاهی در شأن استاد فرشچیان که احیاکننده هنر ایرانی است، تأسیس شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ولایتی با بیان اینکه ایران پیشتاز هنر نقاشی در جهان است، گفت: هنر نگارگری در ایران سابقه 8 هزار ساله دارد و استاد فرشچیان را می توان احیاکننده این هنر دانست.

رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی با مرور تاریخچه هنر نگارگری و نقاشی در جهان، تصریح کرد: اولین نقاشی و نگارگری جهان در غاری در استان لرستان با قدمت بیش از 8 هزار سال کشف شده است. دومین اثر نیز مربوط به سال های 215 تا 277 میلادی است که از «مانی» به یادگار مانده است. بعد از اسلام آثار نگارگری تأثیر گرفته از نگارگری «مانی» است که به مکتب تبریز یا عهد ایلخانان معروف است.

وی با بیان اینکه «کمال الدین بهزاد» افتخار تاریخ هنر ایران و اسلام است، گفت: این هنرمند در دربار آخرین پادشاه تیموری در هرات بود و به تبع آن تحت تأثیر مکتب هرات قرار داشت. پس از آن به دربار شاه اسماعیل آمد و مورد تشویق پادشاه قرار گرفت که شاهنامه فردوسی را به شکل مصور در آورد.

رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: در زمان شاه اسماعیل با پایتخت شدن شهر تبریز، مکتب تبریز 2 شکل گرفت و «رضا عباسی» نگارگر ایرانی در این مکتب فعالیت می کرد. بعد از وی، شخصیت هنری برجسته نداشتیم، چرا که در دوره قاجار هنر بومی ایرانی فراموش و تقلید از هنر فرنگی باب شد، اما مردم با هنر نقاشی قهوه خانه ای به مقابله با هنر فرنگی برخاستند که «حسین قوللر آغاسی» را می توان مبدع هنر نقاشی قهوه خانه ای دانست که عمده مضامین این نقاشی ها مربوط به واقعه عاشورا و داستان های شاهنامه است.

وی با اشاره به جایگاه هنر استاد فرشچیان گفت: ما در عصر معاصر شخصیت هنرمند برجسته ای به نام «استاد محمود فرشچیان» داریم که احیاکننده هنر اصیل ایرانی است. برخی به اشتباه می گویند هنر مینیاتور تقلید از غرب است، در صورتی که این هنر کاملاً ایرانی بوده و در چین زدایی که در مکتب هرات اتفاق افتاد، به وجود آمد.

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۹۹۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم| ساماندهی عرصه‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی سروری‌مجد قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در حاشیه جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی کردستان اظهار کرد که این دانشگاه همواره به دنبال ساماندهی عرصه‌های آموزشی و پژوهشی با عنوان سامانه‌های آموزشیار، پژوهشیار و حسابیار است.

وی عنوان کرد که دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان بحمدالله یکی از دانشگاه‌های پیشرو در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی در کشور است و در پنج سال اخیر در تمامی عرصه‌های علمی و پژوهشی، جذب دانشجو، ارتقای کیفیت، توجه به فناوری‌های نوین و درآمد‌های غیرشهریه‌ای شیب صعودی را طی کرده است.

ادامه صحبت‌‌های سروری‌مجد را در ویدئوی زیر ببینید.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فیلم| ساماندهی عرصه‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد
  • اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی برگزار می شود
  • کسب ۴ گواهینامه استاندارد بین‌المللی ISO توسط واحد علوم و تحقیقات
  • فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان
  • تجدید چاپ مجموعه کتاب «کودکی نامداران»
  • ویژگی یک استاد نمونه، همیشه شاگرد خوب بودن است
  • منیژه، زنی که آفتاب تن برهنه اش را ندیده است / از محو شبانه نقاشی شاهنامه تا توسل به فردوسی برای حجاب!
  • منیژه ، زنی که آفتاب تن برهنه اش را ندیده است / از محو شبانه نقاشی شاهنامه تا توسل به فردوسی برای حجاب!
  • برپایی نمایشگاه طراحی و نقاشی درخوی
  • ۳۰۰ رشته در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان تدریس می شود